koia_morgan_DSC0303.jpeg

velkommen til oss

om KOia

Norges hyggeligste afterski

Koia afterski ligger på mellomstasjonen i Kvitfjell alpinanlegg, i nærheten av GudbrandsGard hotell. Vi har enkel lunsjservering av høy kvalitet, skyhøy stemning og god atmosfære hvor alle kan trives, barn som voksne. Vi holder åpent hver dag hele vintersesongen og tilbyr aktiviteter og kveldsarrangementer til grupper - bedrifter eller til private arrangementer. 

Koias histore

Koias bygg er fra 1500-tallet og har en spesiell historie. Bygget har stått tre forskjellige steder. Først i Sør-Fron ved Gudbrandsdalslågen, deretter på Kvikne i Skåbu før det endte opp midt i hjertet av Kvitfjell. Der bygget stod plassert først, skjedde det på slutten av 1500-tallet er beryktet mord her, kjent som "Huskelien-drapet". Drapet er godt kjent i Gudbrandsdalens historie. Kort fortalt var det en budeie som ble drept av gardskjerringa og hennes sønn. Motivet for drapet var misunnelse for en formue budeien arvet. Udåden ble oppdaget og de to skyldige ble henrettet i galge. Disse to var de siste som ble henrettet ved bruk av galge i norsk historie. 

 

Aktiviteter

Vi tilbyr aktivieter til grupper. Se vårt aktivitetstilbud og send oss gjerne en forespørsel, så lager vi et opplegg for deg og din gruppe.

 

 

mat og drikke

Koia er viden kjent for sine gourmetpølser, som er fra Albert Idsøe i Stavanger. Vi serverer også wienerpølser som er populært hos barna. Goulaschsuppe har vi også. Til forhåndsbookede lunsjer og middager, har vi egen meny med et bredt tilbud av godbiter. Vi bruker grillen for alt den er verdt, og lokale råvarer når vi har mulighet. Vi har verdens beste, hjemmelagede sjokoladekake og hjemmelaget glühwein. Luksus-kakao er barnas favoritt. Vi har varm og kald drikke i alle styrkegrader!

 
 
 
 
 

 
 

spørsmål?

 
Koia.jpg